Zajęcia 17.12 | Informacje o alergenach

Data: 15.12.2016 Kategorie: Akademia Młodych Odkrywców

Szanowni Państwo,
serdecznie zapraszamy studentów na ostatnie w tym roku zajęcia. Dzieci będą uczestniczyć w następujących spotkaniach:

  • dr Marlena Bielak, Christmas Meeting – zajęcia z języka angielskiego poświęcone Bożemu Narodzeniu
  • Justyna Jasoń-Pawłowska, Owsianka da się lubić, czyli jabłkowo-gruszkowe szaleństwo śniadaniowe, warsztaty kulinarne

Zajęcia odbędą się w budynku D (I piętro, sala 114 i 115).

Prosimy o terminowe przychodzenie dzieci oraz uzupełnienie indeksów.

UWAGA ALERGENY!

Podczas warsztatów kulinarnych, które odbędą się w ramach Akademii Młodych Odkrywców w dniu 17.12.2016 r. razem ze studentami przygotujemy owsiankę z prażonymi jabłkami i gruszkami.
 Poniżej przesyłam listę produktów, z których będziemy gotować:
- jabłka
- gruszki
- olej kokosowy
- miód
- cynamon
- kurkuma
- płatki owsiane
- słonecznik łuskany
- cytryna.
Jeżeli którekolwiek dziecko uczulone jest, na któryś z wymienionych składników prosimy o informację oraz rozmowę z dzieckiem na temat jego samodyscypliny z tym produktem podczas zajęć.
Dodatkowo prosimy aby dziecko przyniosło ze sobą nożyk bądź obieraczkę, którym będzie obierało owoce. Rekomendujemy również rozmowę na temat zasad bezpieczeństwa, w przechowywaniu nożyka przed, w trakcie i po zajęciach. Jeżeli podejmiecie Państwo decyzję, że dziecko nie ma ze sobą przynosić nożyka ani obieraczki, używać ono będzie noża plastikowego, który otrzyma od nas.
Serdecznie dziękujemy za współpracę w powyższych tematach.

© 2020 Wszystkie prawa zastrzeżone. Realizacja: OPTeam S.A.

UWAGA! Niniejsza strona wykorzystuje pliki cookies. Cookies wykorzystywane są do prawidłowego funkcjonowania strony oraz w celach statystycznych. Pozostając na stronie godzisz się na ich zapisywanie w Twojej przeglądarce.

Po więcej szczegółów odwiedź naszą "Politykę prywatności"